Enkel översättning av ordet keen till svenska

I det här artikeln kommer vi att utforska en enkel översättning av ordet “keen” till svenska. “Keen” är ett vanligt engelskt ord som kan ha olika betydelser beroende på sammanhanget, så det kan vara utmanande att hitta en exakt översättning på svenska. Vi kommer att undersöka några vanliga möjligheter för att översätta detta ord.

Olika betydelser av “keen”

För att förstå hur vi kan översätta ordet “keen” till svenska, måste vi först titta på dess olika betydelser. “Keen” kan användas för att beskriva någon som är entusiastisk eller ivrig. Det kan också användas för att uttrycka att någon har starka intressen, kunskaper eller förmågor inom ett visst område.

Översättning av “keen” som entusiastisk eller ivrig

En vanlig översättning av “keen” som betyder entusiastisk eller ivrig på svenska är “ivrig” eller “entusiastisk”. Till exempel:

Han är enivrig simmare– He is akeen swimmer.
Hon är enentusiastisk läsare– She is akeen reader.

Översättning av “keen” som intresserad eller kunnig

När “keen” används för att uttrycka att någon är intresserad eller kunnig inom ett visst område, kan det översättas på olika sätt på svenska. Här är några exempel:

  • Förtjust– delighted:

    Han är enförtjust musikälskare– He is akeen music lover.

  • Trogen– loyal:

    Hon är entrogen supporter– She is akeen supporter.

  • Erfaren– experienced:

    Han är enerfaren fotograf– He is akeen photographer.

Sammanfattning

Att översätta ordet “keen” från engelska till svenska kan vara en utmaning på grund av dess olika betydelser. Vi har sett att “keen” kan översättas som “ivrig” eller “entusiastisk” när det beskriver någon som är entusiastisk eller ivrig. För att uttrycka att någon är intresserad eller kunnig, kan översättningar som “förtjust”, “trogen” eller “erfaren” vara lämpliga på svenska.

Ofte stillede spørgsmål

Vad betyder “keen” på svenska?

“Keen” kan översättas till svenska som “intresserad” eller “entusiastisk”. Att vara “keen” på något betyder att man är väldigt intresserad eller entusiastisk över det.

Hur använder man ordet “keen” i en mening på svenska?

Exempelvis kan man säga “Jag är keen på att lära mig svenska” för att uttrycka att man är väldigt intresserad eller entusiastisk över att lära sig svenska. “Keen” används för att beskriva en stark önskan eller intresse för något.

Finns det liknande ord på svenska som betyder samma sak som “keen”?

Ja, det finns några ord på svenska som liknar betydelsen av “keen”, såsom “ivrig” eller “entusiastisk”. Dessa ord kan användas som synonymer för “keen” för att uttrycka starkt intresse eller entusiasm.

Kan “keen” användas för att beskriva en person?

Ja, “keen” kan användas för att beskriva en person som är väldigt intresserad eller entusiastisk över något. Till exempel kan man säga “Han är en keen golfspelare”, vilket betyder att personen är väldigt intresserad och entusiastisk över att spela golf.

Vilka är några vanliga användningsområden eller situationer där man använder ordet “keen”?

Ordet “keen” används ofta när man pratar om intressen, hobbyer eller saker som man är entusiastisk över. Till exempel kan det vara användbart när man pratar om sport, musik, konst eller andra aktiviteter som man brinner för.

Kan man använda “keen” för att beskriva mat?

Nej, ordet “keen” används vanligtvis inte för att beskriva mat eller smaker. I stället kan man använda ord som “läcker”, “god” eller andra adjektiv för att beskriva mat och smaker på svenska.

Finns det några idiomer eller uttryck på svenska som liknar betydelsen av “keen”?

Ett liknande idiom på svenska är “vara på hugget”, vilket betyder att vara entusiastisk och redo att agera. Detta idiom används för att beskriva någon som är mycket alert eller redo att ta itu med något specifikt.

Hur kan man förstärka betydelsen av “keen” på svenska?

Man kan förstärka betydelsen av “keen” genom att lägga till intensifierande ord såsom “väldigt”, “extremt” eller “super”. Till exempel kan man säga “Jag är väldigt keen på att resa” för att uttrycka en ännu större entusiasm.

Finns det något negativt med att vara “keen” på något?

Nej, det finns inget negativt med att vara “keen” på något. Att vara “keen” på något betyder att man har en positiv inställning och starkt intresse för det.

Kan man vara “keen” på flera olika saker samtidigt?

Ja, man kan vara “keen” på flera olika saker samtidigt. Det är möjligt att ha mycket intresse och entusiasm för olika aktiviteter eller ämnen samtidigt.

Artiklen Enkel översättning av ordet keen till svenska har i gennemsnit fået 4.4 stjerner baseret på 18 anmeldelser